Nieuws

over boekpresentaties, radiointerviews, voorjaarsaanbiedingen etc.

Boekpresentatie door Mirjam Tjassing

Mirjam Tjassing geeft een presentatie van haar nieuwe boek ‘Mali, een kaartenhuis. Getuigenis van een crisis’. Afrika Studie Centrum, maandag 20 augustus, 16.00-17.00u.
Mirjam Tjassing is een voormalig diplomaat die de afgelopen 11 jaar in Afrika doorbracht in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Recentelijk aanvaardde zij de functie van landenvertegenwoordiger voor het Nederlands Instituut voor Meerpartijendemocratie (NIMD) in Mali.

Lees verder

Najaarsaanbieding 2018

De najaarsaanbieding 2018 staat online, met onder veel meer Het turbulente leven van een Enkhuizer echtpaar in de Gouden Eeuw, Sprekende Surinaamse liedjes, Indische bloemenpracht en Stilstaan bij de Jodenvervolging in Amsterdam aan de hand van de monumenten en locaties die met de vervolging te maken hebben.

Lees verder

Lezingen – Stadsherstellen in Suriname

Interesse in Surinaams erfgoed? In juli en augustus zijn er vier lezingen in de Amstelkerk over Suriname. Kom meer te weten over Stadsherstel in Suriname, het slavernijverleden, de modernistische architectuur en het verdwijnen van de houten volkswoning in Paramaribo.

Lees verder

Herziene druk Gids Slavernijverleden Amsterdam

28 juni verschijnt de tweede herziene druk van de Gids Slavernijverleden / Slavery Heritage Guide Amsterdam. Deze gids vertelt de slavernijgeschiedenis van Amsterdam aan de hand van ruim honderd locaties. Nooit eerder werden in Nederland zoveel locaties op een rij gezet in een (wandel) gids, die verbonden zijn met de slavernijgeschiedenis. ‘

Lees verder
van Tim naar Bertje

Nacht van de liefde

vrijdag 22 juni 2018, 20.00u
Arminius, Rotterdam

Rozen verwelken, schepen vergaan… De Nacht van de Liefde komt eraan! Luister, leer en praat over de liefde in al haar facetten. Over de liefde, houden van, seks, intimiteit, autonomie, liefdesverdriet, opnieuw beginnen, porno en meer. Onze auteur Vilan van de Loo spreekt over de liefde van haar leven, de kleine rode kater Tim, en over haar nieuwe liefde, Adelbert Cornelis, ook bekend als huiskater Bert.

Lees verder

Bruynzeelwoningen in Suriname

Vraag op straat in Paramaribo, Suriname aan iemand of hij Bruynzeelwoningen kent en hij zal vertellen dat hij zelf, zijn tante of een kennis in zo’n woning woont. Bruynzeelwoningen zijn door heel Suriname te vinden en zijn beeldbepalend voor de woonwijken van Paramaribo. Met het boek ‘Bruynzeelwoningen in Suriname’ willen de auteurs Karolien Janssens en Marte Wierenga deze waardevolle woningbouwgeschiedenis vastleggen

Lees verder

Herdrukken

Begin juni verschijnen er herdrukken van twee titels die gedurende lange tijd niet leverbaar waren: ‘Sarnami Hindostani 1920-1960 Worteling, identiteit en gemeenschapsvorming in Suriname’ en ‘Hindostaanse contractarbeiders (1873-1920) van India naar de plantages van Suriname’.

Lees verder
Strijd rond de Grote Meren

Voorpublicatie

“In de verte maakt de rivier een flauwe bocht naar rechts. Gezien vanaf de Rusumo-brug over de rivier Kagera op de grens tussen Rwanda en Tanzania is het tot de bocht stroomopwaarts ongeveer een kilometer. Het water stroomt er niet snel. Daardoor waren de lichamen vanaf de brug goed te zien. Ze kwamen vanaf de bocht, dreven onder de brug door en verder noordwaarts, zover het oog reikte. De meeste waren naakt, vele misten een of meer ledematen, sommige waren onthoofd. Ze kwamen van ver en het ging maar door. Het water was troebel, maar je zag geen bloed. De lichamen moesten lange tijd in het water gelegen hebben.”

Lees verder