Nieuws

over boekpresentaties, radiointerviews, voorjaars- en najaarsaanbiedingen etc.

Najaarsaanbieding 2021

De Najaarsaanbieding 2021 staat online:  LM Publishers wordt op de inkoopbeurzen voor de boekhandel vertegenwoordigd door Ef & Ef Media. Alle nieuwe titels zijn te bestellen via de boekhandel en (vanaf ongeveer twee weken voor verschijnen) via onze website.

Lees verder
aanbieding eerste exemplaar Herengracht 502

Aanbieding eerste exemplaar Herengracht 502

Op vrijdag 25 juni jl. werd het eerste exemplaar van het boek Herengracht 502: Slavenhandel, Geweld en Hebzucht 1672-1927 door Aimee de kleindochter van auteur Leo Balai aangeboden aan Femke Halsema de Burgemeester van Amsterdam. Het boek is nu te bestellen op onze website en via de lokale boekhandel. Over het boek: Vanaf de bouw…

Lees verder

Voorjaarsaanbieding 2021

De Voorjaarsaanbieding 2021 staat online: LM Publishers wordt op de inkoopbeurzen voor de boekhandel vertegenwoordigd door Ef & Ef Media. Alle nieuwe titels zijn te bestellen via de boekhandel en (vanaf ongeveer twee weken voor verschijnen) via onze website.

Lees verder

Jagernath Lachmon lezing

Op 22 november jl. hield Jan Pronk de Mr. Jagernath Lachmon lezing 2020. Jagernath Lachmon was een belangrijk Surinaams politicus en voorzitter van de politieke partij VHP. VHP Nederland memoreert jaarlijks de geboortedag van de gewezen VHP-voorzitter wijlen mr. Jagernath Lachmon. Jan Pronk hield een middaglezing over vertrouwen in de Surinaamse politiek met als titel  “Na de maanden die het jaar afsluiten beginnen andere die gehoor zullen geven aan de roep om iets nieuws”.

Lees verder

Crowdfunding Wortelzucht

Om de publicatie van het boek Wortelzucht mogelijk te maken is nog een klein bedrag nodig. Auteur Marcel van Kanten heeft hiervoor samen met LM Publishers een crowdfundingscampagne opgezet. U kunt dit unieke boek mee mogelijk maken. Op de webpagina op Voordekunst vertelt hij hier gepassioneerd over en komt u alles te weten over dit…

Lees verder

Naar het eind van de Amazone in de Volkskrant

In de editie van zaterdag 29 augustus van de Volkskrant uitgebreid aandacht voor het boek Naar het eind van de Amazone middels een interview over het boek met auteur Pitou van Dijck. De problematiek van het gebied komt uitgebreid aan bod in het artikel. In dit boek nemen Van Dijck en een Braziliaanse biologe u mee op hun onderzoekstocht dwars door het Amazonegebied. Vanaf het Andesgebergte in Bolivia en Peru naar de miljoenenstad Manaus in het hart van het Braziliaanse regenwoud en verder naar Suriname.

Lees verder

Nog ver van een ware democratie

In het boek ‘Nog ver van een ware democratie’ geven advocaat en politicus Gerold Sewcharan en journalist Iwan Brave een politieke en staatsrechtelijke beschouwing van de Republiek Suriname. Gezien de achtergrond van de verkiezingen een hoogst actueel boek. Het werk werd drie dagen voor de verkiezingen in Paramaribo gepresenteerd

Lees verder
Etalage boekhandel De Vries Van Stockum in Den Haag

Oog in oog met Paramaribo

Op 7 mei is het boek Oog in oog met Paramaribo van auteur Eric Kastelein verschenen. In het boek verhalen over het herinneringserfgoed van de Surinaamse hoofdstad. In de ochtend werd de auteur geïnterviewd in het NOS radio 1 journaal en later vond de alternatieve online presentatie plaats in Boekhandel De Vries Van Stockum op het Spui in Den Haag.

Lees verder