Nieuws

over boekpresentaties, radiointerviews, voorjaarsaanbiedingen etc.

Tentoonstelling Gevangen door Atjeh, Toean Stammeshaus

De bevlogen Friedrich Wilhelm Stammeshaus (1881-1957) bracht een van de grootste etnografische collecties van Noord-Sumatra tot stand. Eerder dit jaar verscheen van de hand van John Klein Nagelvoort het boek Toean Stammeshaus. Vanaf 17 oktober is er in Museum Bronbeek een grote tentoonstelling gewijd aan zijn leven en werk (met name zijn verzamelen).

Lees verder

De grote Suriname Tentoonstelling

Vanaf 5 oktober te zien in De Nieuwe Kerk: de Grote Suriname Tentoonstelling. Deze tentoonstelling brengt het meeslepende verhaal van het land en zijn bewoners. Vele musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee aan de totstandkoming en het verhaal wordt vooral verteld door Surinamers zelf. Leuke bijkomstigheid: alle Suriname-boeken van LM Publishers zijn er te koop in de Museumshop

Lees verder

Boekpresentatie Papa Koenders

Donderdag 12 september vond in een bomvol Bijlmer parktheater de boekpresentatie plaats van Op zoek naar Papa Koenders. Op de foto hiernaast worden de drie auteurs, Andre Reeder, Jules Rijssen en Roy Wijks geinterviewd door moderator van de avond Ernestine Comvalius.

Lees verder

In de media …

Boekenkenner Lidewijde Paris begon haar boekenrubriek in de Nieuwsweekend-uitzending van 20 juli met een zeer enthousiaste bespreking van Kroesvee, én met haar verbazing uit te spreken over het feit dat een ICT-er een zo goed boek kon schrijven. De boeken met Lidewijde Paris is hier terug te beluisteren.

Lees verder

Foto’s van na-oorlogs Curaçao

Eind juli verschijnt Eddy Wegman Photographs of Post War Curaçao, 1945-1963. Een inkijkexemplaar staat nu online. Wegman won hij op bijzondere wijze het vertrouwen van de lokale bevolking, wat duidelijk blijkt uit de krachtige portretten die hij gedurende zijn verblijf op Curaçao (1945-1963) maakte. Het opmerkelijke is dat juist in die tijd de bevolking niet gefotografeerd wilde worden vanwege ‘het boze oog’, de lens van de camera die je je ziel kon afpakken.

Lees verder

“Originele en zorgvuldig vormgegeven visie op slavenhandel”

“Het eerste deel van deze trilogie is een volledig afgewerkt verhaal. Meilink toont zich een gedegen speurder die een grote keur aan bronmateriaal onderzocht, en zorgvuldig weergegeven heeft. Die enkele aangehaalde minpuntjes zijn daarom makkelijk te vergeven. Deze aparte visie op de slavenhandel is erg boeiend geworden.”
recensie van Kroesvee op, zoals zij het zelf zeggen: de grootste en leukste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen!

Lees verder

Boekpresentaties & boekenstands

De komende weken staan er de nodige boekpresentaties op de agenda. 13 juni wordt de historische roman Kroesvee gepresenteerd bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam. Later in juni is er de officiële Nederlandse presentatie van Toontaal. En de auteurs van de Gids Slavernijverleden Nederland trekken het land in, onder andere met een presentatie bij de Boompjes in Rotterdam, dat ook in de gids is opgenomen.

Lees verder