Nieuws

over boekpresentaties, radiointerviews, voorjaarsaanbiedingen etc.

De lange reis van de poesaka

Zondag 3 februari vond in het bomvolle Theater van ’t Woord (OBA, Amsterdam) de officiële boekpresentatie plaats van De lange reis van de Poesaka. Een hartverwarmende middag, mede door de diverse geïnterviewde personen uit het boek die kort hun verhaal deelden over hun ‘Poesaka’. Ogenschijnlijk normale voorwerpen waarvan de emotionele en symbolische waarde werd gedeeld. Op de foto, stralend middelpunt van de presentatie: het auteurskoppel Simone Berger en Armando Ello.

Lees verder

De tenen van de leguaan

“Mijn moeder was zwanger van mij. Ze voelde zich loom en is in slaap gevallen. In een droom verscheen een oude vrouw die zei: “Wat jullie mijn kind hebben aangedaan, zal ook jullie kind overkomen.” Mijn moeder wist niet wat die droom betekende en vroeg het aan mijn vader. Die vertelde dat hij niets moest hebben van de ‘drachtige’ leguaan die op het erf rondkroop: “Ik heb stenen naar dat beest gegooid.”

Lees verder

Voorjaarsaanbieding 2019

De Voorjaarsaanbieding 2019 staat online, met als meest in het oog springende nieuwe titel: Gids Slavernijverleden Nederland, de derde uitgave in samenwerking met Mapping Slavery. Daarnaast onder veel meer een boek waarvoor we dicht bij huis zijn gebleven: Goud, over topsporters uit de gemeente Edam/Volendam,

Lees verder

Feestdagen

LM Publishers is gesloten van maandag 24 december t/m dinsdag 1 januari. De eerste dagen van het nieuwe jaar leveren we wel bestellingen uit, maar is het kantoor in Volendam nog gesloten. Vanaf maandag 7 januari zijn we weer volledig in bedrijf.

LM Publishers wenst u prettige feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar

Lees verder

Vacature

Stagiair (m/v) publiciteit en marketing bij LM Publishers LM Publishers is 5 jaar geleden opgericht. De uitgeverij is voortgekomen uit KIT Publishers, de uitgeverij van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Sinds een aantal jaren zijn wij gevestigd in Volendam. LM Publishers heeft een sterke positie op de markt van boeken over Indonesië, Suriname en…

Lees verder

Dagboekfragment

Negentig jaar geleden, aan het begin van zijn reis naar Indië, schreef Hermann Hülsmann in zijn dagboek over de doorvaart door de Straat van Gibraltar. Hülsmann was samen met drie andere studenten uitgenodigd door de Vereeniging Jan Pieterszoon Coen, die met groepsreizen de deelnemers wilde interesseren voor topfuncties in Indië. Hülsmanns dagboek is nu uitgegeven onder de titel Mijn reis naar Indië.

Lees verder

Geen verzendkosten in december

Daar de decembermaand reeds duur genoeg is, de kosten voor levensonderhoud als maar blijven stijgen en wij mooie boeken maken die zeer geschikt zijn om cadeau te geven, leek het ons een goed idee om gedurende de gehele maand december geen verzendkosten te berekenen voor bestellingen binnen Nederland.

Lees verder

Lezing Lotty’s bankje

Zondag 16 december geeft auteur Gerben Post een lezing in de Amsterdamse Boekhandel, Buitenveldertselaan 170, Amsterdam. Aanvang 13u, toegang € 2,50 aanmelden via info@deamsterdamseboekhandel.nl of in de winkel.

Lees verder

Presentatie Lotty’s bankje

L&M Publishers en Gerben Post nodigen je van harte uit voor de presentatie van het nieuwe boek ‘Lotty’s bankje. Stilstaan bij de Jodenvervolging in Amsterdam’, waar in 95 korte verhalen duidelijk wordt hoe onlosmakelijk verbonden de stad Amsterdam nog altijd is met de geschiedenis van de vervolging van haar Joden. Op woensdag 28 november bent u van 17.00-19.00 van harte welkom bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland.

Lees verder