Nieuws

over boekpresentaties, radiointerviews, voorjaarsaanbiedingen etc.

Boekpresentatie Gids Slavernijverleden Nederland

Het Project Mapping Slavery en het Nationaal Archief nodigen u van harte uit in bij de presentatie van de eerste landelijke gids over het slavernijverleden van Nederland. Dit is het derde boek van het Mapping Slavery onderzoeksproject en uitgeverij LM Publishers. De auteurs introduceren het boek en de eerste exemplaren worden aangeboden aan enkele bijzondere gasten.

Lees verder

Herdrukken

Twee titels die enige tijd niet leverbaar waren zijn herdrukt: Geologie en landschappen van Suriname en het oorspronkelijk in 1997 verschenen Dealing with the Dutch.

Lees verder

Pasar Malam Rijswijk

Zaterdag 2 en zondag 3 maart is LM Publishers met een boekenstand aanwezig op de Pasar Malam te Rijswijk.

“Reis door Indische sferen tijdens de Pasar Malam Rijswijk. Twee dagen lang kunt u kennis maken met de bijzondere warme Aziatische cultuur. Of uw heimwee een beetje laten verzachten.
Ervaar deze oriëntaalse markt vol entertainment, exotische spijzen en boetiekjes. Gegarandeerd een bijzondere ervaring voor jong & oud!”

Lees verder

Indisch palet in het Westfries Museum

Het Westfries Museum in Hoorn exposeert van 10 februari 2019 tot en met 9 juni “Indisch Palet”. Op deze tentoonstelling zijn zo’n veertig werken te zien van toonaangevende kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de natuur, cultuur en mensen in de Indonesische archipel. De werken zijn ter beschikking gesteld door kunstverzamelaars Rob Colauto en zijn vrouw Yvonne van Peperstraten.

Lees verder

De lange reis van de poesaka

Zondag 3 februari vond in het bomvolle Theater van ’t Woord (OBA, Amsterdam) de officiële boekpresentatie plaats van De lange reis van de Poesaka. Een hartverwarmende middag, mede door de diverse geïnterviewde personen uit het boek die kort hun verhaal deelden over hun ‘Poesaka’. Ogenschijnlijk normale voorwerpen waarvan de emotionele en symbolische waarde werd gedeeld. Op de foto, stralend middelpunt van de presentatie: het auteurskoppel Simone Berger en Armando Ello.

Lees verder

De tenen van de leguaan

“Mijn moeder was zwanger van mij. Ze voelde zich loom en is in slaap gevallen. In een droom verscheen een oude vrouw die zei: “Wat jullie mijn kind hebben aangedaan, zal ook jullie kind overkomen.” Mijn moeder wist niet wat die droom betekende en vroeg het aan mijn vader. Die vertelde dat hij niets moest hebben van de ‘drachtige’ leguaan die op het erf rondkroop: “Ik heb stenen naar dat beest gegooid.”

Lees verder

Voorjaarsaanbieding 2019

De Voorjaarsaanbieding 2019 staat online, met als meest in het oog springende nieuwe titel: Gids Slavernijverleden Nederland, de derde uitgave in samenwerking met Mapping Slavery. Daarnaast onder veel meer een boek waarvoor we dicht bij huis zijn gebleven: Goud, over topsporters uit de gemeente Edam/Volendam,

Lees verder