Nieuws

over boekpresentaties, radiointerviews, voorjaarsaanbiedingen etc.

Strijd rond de Grote Meren

Voorpublicatie

“In de verte maakt de rivier een flauwe bocht naar rechts. Gezien vanaf de Rusumo-brug over de rivier Kagera op de grens tussen Rwanda en Tanzania is het tot de bocht stroomopwaarts ongeveer een kilometer. Het water stroomt er niet snel. Daardoor waren de lichamen vanaf de brug goed te zien. Ze kwamen vanaf de bocht, dreven onder de brug door en verder noordwaarts, zover het oog reikte. De meeste waren naakt, vele misten een of meer ledematen, sommige waren onthoofd. Ze kwamen van ver en het ging maar door. Het water was troebel, maar je zag geen bloed. De lichamen moesten lange tijd in het water gelegen hebben.”

Lees verder

LM Publishers gesloten van 2 t/m 9 maart

Door overzeese uitgeefactiviteiten zijn kantoor en magazijn van LM Publishers bij wijze van hoge uitzondering gesloten van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 maart. De mail wordt wel beantwoord, maar we kunnen niet de telefoon opnemen of bestellingen uitleveren. Bestellingen worden maandag 12 maart weer uitgeleverd.

Lees verder

De natuur van Suriname

19 februari verschijnt een rijk geïllustreerd naslagwerk over de flora en fauna van Suriname: Natural History and Ecology of Suriname, een uitgave van LM Publishers in samenwerking met WWF Guianas. Suriname bezit een ware schat aan natuurlijke rijkdommen. Het is nog steeds een van de dichtst beboste landen ter wereld en kent savannes, rivieren en bergen en een oneindige hoeveelheid plant- en diersoorten …

Lees verder
Eduard Cuypers

Alweer een sieraad voor de stad

Rond 1900 behoorde Eduard Cuypers (1859-1927), een neef en leerling van de beroemde Pierre Cuypers, tot de meest gevierde architecten in Nederland. Gevestigd in een door hemzelf ontworpen pand aan de Jan Luykenstraat nabij het Rijksmuseum, kregen tientallen bouwkundigen hier hun opleiding. Het bureau heeft honderden ontwerpen gemaakt voor kantoren, winkelpanden, villa’s, stations, ziekenhuizen etc.

De Nieuwsbrief van 5 februari is in zijn geheel gewijd aan de nieuw verschenen geschiedenis van het werk van het bureau Ed. Cuypers en dat van Hulswit-Fermont in Nederlands-Indië en Indonesië.

Lees verder
With our own hands

Dit gebergte bracht ons appels, peren en vijgen

“Ja, toegegeven, wij van Interne Keuken maken wel eens een inschattingsfout. We hadden meteen moeten toehappen toen twee jaar geleden Geerdt Magiels ons zei dat hij het beste kookboek aller tijden had gelezen, en dat we er dringend een gesprek over moesten voeren aan de keukentafel.”

De Interne Keuken, VRT 20 januari, met het laatste half uur een zeer boeiende bespreking van With our own hands.

Lees verder

Samenwerking met Editorial Charuba

LM Publishers is een samenwerking aangegaan met de Arubaanse Fundacion Editorial Charuba, in de jaren 80 van de vorige eeuw begonnen met het uitgeven van lesmateriaal in het Papiamentu, inmiddels trotse uitgever van talrijke boeken over het politieke en culturele leven van Aruba en een aantal dichtbundels en romans

Lees verder
Antara Nusa

Crowdfunding – Antara Nusa

LM Publishers is als partner betrokken bij het vertelproject ‘Antara Nusa’ van de Stichting Nusantara Amsterdam. Aan het woord komen ouderen met wortels in Indië en Indonesië die de ontwrichtende periode van oorlog, dekolonisatie en gedwongen migratie aan den lijve ondervonden, en vervolgens in Nederland hun draai moesten vinden.

Lees verder

Voorjaarsaanbieding 2018

De aanbiedingscatalogus met de nieuwe titels voorjaar 2018 staat online, met onder veel meer het nieuwe boek van Jan Pronk en een rijk geillustreerd naslagwerk over de werken van architect Ed.Cuijpers in Nederlands-Indië.

Lees verder