Nieuws

over boekpresentaties, radiointerviews, voorjaarsaanbiedingen etc.

Etalage boekhandel De Vries Van Stockum in Den Haag

Oog in oog met Paramaribo

Op 7 mei is het boek Oog in oog met Paramaribo van auteur Eric Kastelein verschenen. In het boek verhalen over het herinneringserfgoed van de Surinaamse hoofdstad. In de ochtend werd de auteur geïnterviewd in het NOS radio 1 journaal en later vond de alternatieve online presentatie plaats in Boekhandel De Vries Van Stockum op het Spui in Den Haag.

Lees verder

Suriname

Jan Pronk in het programma Spraakmakers op NPO radio 1 over het feit dat het 40 jaar geleden is dat militairen naar de macht grepen in Suriname. Van de hand van Jan Pronk verschijnt april een boek over zijn kijk op Suriname als deel van zijn politieke memoires.

Lees verder

Naar het eind van de Amazone

Nog nooit waren de bedreigingen voor de Amazone zo groot. Satellieten nemen tienduizenden branden waar, aangestoken door veeboeren en plantagehouders. Die zetten het bos en de savanne om in weidegronden en sojavelden. Houthandelaren kappen grote stukken uit het regenwoud. Econoom en Latijns-Amerika specialist Pitou van Dijck neemt de lezer mee op zijn enerverende tocht dwars door het Amazonegebied, van Bolivia tot Suriname.

Lees verder