LM Publishers

LM Publishers is een onafhankelijke uitgeverij van boeken over wereldwijde kunst & cultuur, landeninformatie, duurzaamheid en ontwikkelingsvraagstukken, met een bijzondere belangstelling voor Suriname, de Antillen en Indonesië.

Omslag catalogus Art & Culture, KIT Publishers 2005

LM Publishers komt voort uit KIT Publishers, de uitgeverij van het Koninklijk Instituut voor de Tropen, die bij de reorganisatie van het instituut in 2013 werd opgeheven. Na de reorganisatie vond de uitgeverij onderdak bij LokaalMondiaal, dat door middel van onder andere documentaires en debat beoogde mondiale thema’s te belichten vanuit lokaal en regionaal perspectief. Aan LokaalMondiaal dankt de uitgeverij, die sinds begin 2016 zelfstandig is, haar naam.

Jaarlijks geeft LM Publishers tussen de twintig en dertig nieuwe titels uit. De fondslijst bevat ruim honderdvijftig titels, waarvan ongeveer een derde Engelstalig. De uitgaven van LM Publishers zijn leverbaar via de website of via de lokale boekhandel. Boekhandels kunnen bestellen via het Centraal Boekhuis of rechtstreeks bij de uitgever. In Engeland wordt LM Publishers gedistribueerd door Gazelle Book Services. In de Verenigde Staten door University of Washington Press. Engelstalige Indonesië-titels worden in Indonesië gedistribueerd door Periplus .
Onder de imprint ATM Publishers verschijnen boeken over tatoeage.

Per 1 maart 2016 wordt LM Publishers voor de boekhandel in Nederland vertegenwoordigd door Ef & Ef Media.

Omslag voorjaarsaanbieding LM Publishers 2018