1. De overval

“(…) In Holland zijn er velen die denken, dat hier de ouders hun kinderen, de mannen hun vrouwen, of de ene broeder de ander verkoopt. Degenen met zulke gedachten houden zichzelf voor de gek; want dit is nooit gebeurd anders dan uit noodzakelijkheid of deze of gene misdaad; de meeste slaven die tot ons worden gebracht zijn mensen die in een oorlog zijn gevangen en die door de overwinnaars als buit worden verkocht. (…)”
Uit: ‘Nauwkeurige Beschrijving van de Guinese Goud-, Tand- en Slavekust’, door Willem Bosman

Voorpublicatie

Met bovenstaand citaat begint De overval, het eerste hoofdstuk uit Kroesvee, historische roman die zich afspeelt in de tijd van de slavenhandel. Het boek verschijnt 13 juni. De eerste twee hoofdstukken van Kroesvee  kunt u hier lezen

Boekpresentatie.

Donderdag 13 juni, 17 u. bij boekhandel Scheltema, Rokin 9, 1012 KK  Amsterdam.

We kennen allen het schandelijke verleden van de VOC, maar er zijn ook genoeg verhalen te vertellen over de minder bekende West Indische Compagnie. Het Boek ‘Kroesvee’ is gebaseerd op historische feiten. Donderdag 13 juni presenteert John Meilink deze nieuwe historische roman over een duistere tijd in de Nederlandse geschiedenis geschreven vanuit de optiek van o.a. de handelaren. Wat dreef deze mensen om de medemens te verkopen als handelswaar? John Meilink deed gedegen research en schreef 6 jaar aan dit boek, dus deze 13 juni zal een feestelijke gebeurtenis worden na al dit harde werk! U bent welkom mee te vieren bij ons in Scheltema.