De natuur van Suriname
19 februari verschijnt een rijk geïllustreerd naslagwerk over de flora en fauna van Suriname: Natural History and Ecology of Suriname, een uitgave van LM Publishers in samenwerking met WWF Guianas. Suriname bezit een ware schat aan natuurlijke rijkdommen. Het is nog steeds een van de dichtst beboste landen ter wereld en kent savannes, rivieren, bergen en een oneindige hoeveelheid plant- en diersoorten. Waar je ook komt in dit prachtige land in het Amazonegebied, overal tref je wel iets aan wat je niet eerder hebt gezien.
Het boek biedt een uniek overzicht van de buitengewone natuur van Suriname. Het beschrijft meer dan tweehonderd tropische plant- en diersoorten. Daarnaast geeft het inleidingen in de geologie, het klimaat, ecosystemen en nog veel meer. Natural History and Ecology of Suriname is een essentieel boek voor iedereen die de natuur van Suriname wil ontdekken en verkennen.
WWF Guianas maakt deel uit van het Wereld Natuur Fonds, dat sinds de jaren zestig het natuurbehoud in Suriname ondersteunt. WWF’s missie is de neergang van de natuurlijke leefomgeving op aarde te stoppen en te werken aan een toekomst waarin mensen in harmonie leven met de natuur.
Hoofdstukken:
Introductory chapters
General Introduction / History, (Bart De Dijn)
Geology, Landforms and Soils, (Salomon Kroonenberg & Dirk Noordam)
Climate and Hydrology, (Riad Nurmohamed, Jacobus Groen & Sieuwnath Naipal)
Biogeography, (Brice Noonan)
Ecosystems, (Bart De Dijn, Pieter Teunissen & Jan Mol)
Species account chapters
Plants, (Bruce Hoffman, Sofie Ruysschaert & Sabitrie Jairam-Doerga)
Insects and their Relatives, (Bart De Dijn & Hélène Hiwat)
Freshwater Fishes, (Jan Mol & Kenneth Wan Tong You)
Amphibians and Reptiles, (Paul Ouboter)
Birds, (Brian O’Shea)
Mammals, (Burton Lim & Marilyn Norconk)
Final chapter
Use, Threats and Conservation, (Chantal Landburg & Jan Mol)