“Originele en zorgvuldig vormgegeven visie op slavenhandel”

“Het eerste deel van deze trilogie is een volledig afgewerkt verhaal. Meilink toont zich een gedegen speurder die een grote keur aan bronmateriaal onderzocht, en zorgvuldig weergegeven heeft. Die enkele aangehaalde minpuntjes zijn daarom makkelijk te vergeven. Deze aparte visie op de slavenhandel is erg boeiend geworden.”
recensie van Kroesvee op, zoals zij het zelf zeggen: de grootste en leukste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen!, goed voor 4 van de 5 sterren.

De hele recensie op Hebban leest u hier.

Ook de Telegraaf besprak de debuutroman van John Meilink. Recensente Eline Verburg geeft drie sterren, mede omdat: “Een rijk gevulde roman is het. Daar zit ’m meteen de kneep, want de overvloed aan informatie haalt de vaart nogal uit het verhaal. Meilink heeft zijn huiswerk zeer gedegen gedaan, maar daardoor is elke bladzij doordrenkt met historie: iemand draagt een duffelse jas, ligt op een strozak, hangt tegen ’de rolpaarden voor het geschut’ terwijl hij lauw bier uit een aarden kruik drinkt. Overdaad, die het meer een geschiedenisboek dan een roman maakt.” Wij vonden het juist zo mooi dat iedere bladzijde van Kroesvee doordrenkt was van geschiedenis.

De recensie in de Telegraaf kunt u hier lezen.