De omgekeerde wereld

Nieuwe mondiale perspectieven

Nico Kussendrager

24,50

Sinds de eeuwwisseling is de wereld ingrijpend veranderd. De macht van de westerse landen neemt af, Aziatische landen worden steeds invloedrijker, in grote delen van de wereld zijn voortdurend spanningen. Populisme en nationalisme dringen op.
uitgesteld naar voorjaar 2019

Deze titel is nog niet verschenen. Mocht u bericht willen ontvangen wanneer het boek verschenen is, stuur dan een mail aan info@lmpublishers.nl

ISBN: 9789460224720
Taal: Nederlands
Bindwijze: gebonden
Pagina's: ca.144
Publicatiejaar: 2018

Category:

Beschrijving

Inhoud

Sinds de eeuwwisseling is de wereld ingrijpend veranderd. De macht van de westerse landen neemt af, Aziatische landen worden steeds invloedrijker, in grote delen van de wereld zijn voortdurend spanningen. Populisme en nationalisme dringen op. Internationale organisaties als de Verenigde Naties staan onder druk. Ontwikkelingssamenwerking en humanitaire hulp staan ter discussie.
Ook in ander opzicht is de wereld veranderd. Armoede en honger nemen af, de levensverwachting neemt toe. Er gaan wereldwijd meer kinderen naar school en er zijn minder oorlogen dan ooit. Tegenover deze positieve ontwikkelingen staan problemen als klimaatverandering en migratie. Er dreigen tekorten aan (schone) energie, grondstoffen en voedsel. Culturele en religieuze conflicten spelen op.
Over die ‘omgekeerde wereld’ en over de berichtgeving over deze thema’s gaat dit boek. Is er reden voor somberheid of is er wel degelijk sprake van ‘mondiale perspectieven’? In de hoofdstukken zijn uitspraken van deskundigen over de verschillende thema’s opgenomen.

Auteur

Nico Kussendrager houdt zich al jaren met deze onderwerpen bezig, tijdens zijn studie (journalistiek en geografie),
als redacteur buitenland van dagblad Trouw, hoofdredacteur van vakbladen en docent aan de Hogeschool Utrecht.
Tegenwoordig werkt Kussendrager als auteur en journalist.