Enith Brigitha

Zwemmen in de schaduw van doping

Jeannette van Ditzhuijzen

19,50

Het levensverhaal van Neerlands leukste en beste zwemster uit de jaren zeventig, die het moest opnemen tegen de DDR-zwemsters.

Op voorraad

ISBN: 9789460224560
Taal: Nederlands
Bindwijze: paperback
Pagina's: 192
Publicatiejaar: 2017

Catalogus categorie: ,

Beschrijving

inhoud

Zwemmen kon Enith Brigitha (Curaçao,1955) als de beste. En zolang de DDR-dames maar thuisbleven, won ze vrijwel elke race. Zodra de DDR-zwemsters echter van de partij waren, trokken ze als een magneet al het goud hun kant op. Pas in 1990 snapte Enith waarom: de staat had de piepjonge zwemsters stelselmatig doping toegediend. Zonder dat ze het wisten. Bij zo veel kunstmatige spierbundels had Enith het nakijken, want zelf doping gebruiken? Het kwam niet eens in haar op.

De bronzen olympische medailles die Enith in 1976 op eigen kracht behaalde, hebben voor haar een gouden rand. Want zonder de aan doping onderworpen rivales uit de DDR, was het goud hoogstwaarschijnlijk naar haar gegaan.

auteur

Jeannette van Ditzhuijzen schreef diverse boeken over Curaçao waarbij geschiedenis steevast een rol speelde. Van haar hand verschenen onder meer de succesvolle roman, samen met Marjan Brouwers, Ren Janina, ren!, Een sjtetl in de tropen, over de Oost-Europese joden op het eiland en Geschiedenis in steen, over de Curaçaose monumenten en de stichting Monumentenzorg Curaçao.

boektrailer

Extra informatie

Gewicht650 kg
Afmetingen15 x 21 x 2 cm

Gerelateerde titels